Specialiteiten

Onze specialiteiten

MET ZORG EN TRADITIE BEREID

Witte pensen

Witte pensen bereid met zuiver varkenvlees en met eerlijke producten uit het Pajottenland en omstreken. Een product met een authentieke en verfijnde smaak. 

Niet veel tijd om te koken? Gewoon even laten aankleuren en serveren met wat appelmoes en aardappelen. Een eenvoudig en typisch Belgisch gerecht dat iedereen wel kent.

Grijze pensen

De grijze pens, een typsich product uit het Pajottenland. Een kruidig en smaakvol product dat  tussen de witte en de zwarte pens ligt. Het beste van twee werelden verenigd  in  een eerlijk een authentiek product.

Een grijze pens is heerlijk in combinatie met rode kool en appeltjes. Ideaal voor de koude winter- en herfstdagen.

Zwarte pensen - bloedpens

De zwarte pens of bloedworst is een smaakvol product waarin je de traditie kan proeven.  Een zwarte pens wordt gekenmerkt door zijn gesofisticeerde en uitgebalanceerde smaak.

Ideaal als proevertje in combinatie met een veenbessengelei op een toast.  Heerlijk in combinatie met een witte pens en appelmoes.   

 Droge worsten

100% Belgisch varkenvlees met een uitgebalanceerde kruiden- mengeling, luchtgedroogd in het Pajottenland. Voor de vervaardiging wordt er enkel gebruik gemaakt van kwalitatief vlees waardoor de droge worst  ideaal is om te laten drogen.

Speciale schotel

Plat special is een combinatie van mager varkenvlees, balletjes, champignons  en een zachte  tomaten-madeirasaus.     Een typisch gerecht uit het Pajottenland dat gemaakt wordt met mager en fijn vlees.

Balletjes in tomatensaus

Balletjes gemaakt van 100% varkensvlees overgoten met een smaakvolle en cremige tomatensaus.   Een gerecht dat zowel bij jong als oud altijd in de smaak valt!   

Boerenkop & Kipkap

Kop gemaakt met 100% varkenvlees en vervaardigd volgens authentiek recept. Deze kop heeft een fijne structuur. In combinatie met graanmosterd is dit een ideaal aperitiefhapje of gewoon op de boterham. 

Poten en oren

Vleesbereiding met pruimen en rozijnen. Gemaakt volgens  authentiek familierecept. Dit product is een echte vergeten vleesbereiding van grootmoeders tijd. Vroeger werd dit  vaak als dessert gegeten op het platteland. 

Preskop

Preskop gemaakt met 100% mager varkenvlees. Deze kop heeft in tegenstelling tot boerenkop een grove structuur en is een goede vervanger voor salami in een portie gemengd. 

Boerenpaté

Huisgemaakte boerenpate volgens authentiek recept. Bereid met respect voor de traditie en smaak. 

Gebakken balletje

Het gebakken balletje of "boulette" is een klassieker in de Vlaams-, Belgische keuken. In tomatensaus, met warme krieken of gewoon uit het vuistje. Iedereen heeft zijn manier. Hoe eet jij je balletje het liefst?

Cervela

Cervela (of lookworst) is de vlaamse benaming voor een cervelaat. Je vind deze lekernij in elke frituur van Vlaanderen waar deze zowel koud als gefrituurd wordt gegeten. Een cervala van de pensmobiel wordt artisanaal vervaardigd. Deze kruidige toch zachte (look)worst herkend u aan zijn karakteristieke geur van gerookt vlees en kruiden en aan zijn mooie goudbruine kleur. Artisanaal vervaardigd met zorgvuldig gekozen ingrediënten.

Barbecue vlees (enkel in de zomer)

Bij ons vindt u in de zomermaanden ook een assortiment barbecue vlees. Allemaal zelf bereid en zelf ontwikkelde recepten.

Ons aanbod bestaat uit: Gemarineerde ribbetjes, gemarineerd spek, gemarineerde varkensbrochette, bbq-worst en bbq-pens.

(Enkel verkrijgbaar in de zomermaanden)Ook in ons assortiment:

Hamburgers

Braadworst

Gehakt

Smout

Spek (licht gezouten)

...

 

Voor alle info over allergenen kan u terecht bij Rudy of Lieve op de markt.